Läsresan

en blogg om böcker (mest)

Om bloggen

IMG 0598 svartvitt liten Om bloggen

Det här är en ytterst icke-verklighetstrogen bild på hur jag ser ut. Okej, leendet är väl som det är, men frisyren, kläderna, posen – inte riktigt jag :).

Den här bloggen handlar om böcker och resor…

…okej, det är dags att uppdatera det där. För i ärlighetens namn handlar det inte så jättemycket om resor. Men jag tycker fortfarande att läsa och resa passar så bra ihop. Jag läser gärna när jag reser och en bra, inspirerande bok kan kännas som en resa på sitt sätt. Ofta är både läsandet och resandet ett sätt att fylla på med kunskap och förståelse för vår stora värld, samt få perspektiv på min egen tillvaro. 

Men bloggen handlar mest om böcker och allt som går att knyta därtill. Och nu handlar det faktiskt en hel del om vår katt Malou också, och om en och annan häst. Usch vad ofokuserat det låter. Mest böcker handlar det om, jag lovar.

Jag är väl en “all-läsare” hur tråkigt det än må låta men det betyder inte att jag läser särskilt brett även om jag vill. Att bredda sin läsning till andra världsdelar kan vara svårt. Jag läser hursomhelst både gammalt och nytt, både sådant för vuxna och för unga.

Lite onödigt vetande om mig:

DSC05750 300x199 Om bloggen

Det här är Malou och han ser ut precis så här när han myser, vilket han gör den största delen av sin tillvaro.

* “Debuterade” som skribent som 15-åring på den värmländska lokaltidningen. Starka minnen är bland annat ett modereportage där jag satt modell i stel position på ett elskåp, samt ett lokalt vinter-OS vi på ungdomsredaktionen iscensatte, där en av grenarna var “kast med snöboll på liten pensionär” (redaktionen blev nedringd av arga pensionärer dagen därpå).
* Har jobbat på hotell på Irland, på ålderdomshem i Frankrike, på ett 1700-tals skepp och i resebranschen – bland annat.
* Trots att jag är uppvuxen med katter, trodde jag inte att jag var en kattmänniska förrän vi fick ta över Malou. Han syns på bloggen ibland.
* Tillåter mig att med gott samvete äta mörk choklad – ofta!
* Gillar inte att samla böcker.
* Slår med käken när jag sover, vilket tandläkaren har kommenterat med “det måste vara något du är riktigt irriterad på”.
* Som ungdom läste jag mest vuxenböcker och tyckte ungdomsböcker var totalt ointressant (något som alltså har vänt med åren).
* Har pluggat tyska, franska, spanska, sen tyska igen. Gillar franskan bäst och blir argast på tyskan.
* Jag har ett skratt som inte är anpassat till nordisk ljudnivå. Det har blivit misstagit för att vara en fågel.
* Jag är hopplöst biten hästtjej. Rider ca två gånger i veckan, men skulle vilja rida helst varje dag.

Kontakt: lasresan@hotmail.se

7 Comments

 1. Tog mej friheten att länka till din blogg på min blogg. Att finna din blogg förgyllde denna måndagen för mej. Tack

 2. klara o matti

  March 6, 2013 at 3:24 pm

  Vi läser din blogg till våran uppgift i svenska – väldigt bra! Måste bara säga att du är väldigt vacker också!

 3. Vad fint du skriver Kristin. Det känns så fräscht och härligt! Blir så sugen på att sitta på ett tåg på väg någonstans och läsa en bra bok. Resa i tanken och resa på riktigt, som du skriver.
  Lycka till med bloggen, hette den inte något annat förut? Gillar det här namnet bättre!

  Kram Lisa

  • Kristin

   March 3, 2014 at 3:41 pm

   Tack Lisa! Ja, det är bra med bloggen för att samla tankarna kring läsandet lite och att pusha sig själv att läsa. Du minns rätt! Den hette något helt annat förut 🙂

 4. what a nice blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

*

© 2018 Läsresan

Theme by Anders NorenUp ↑

© 2010-2018 Läsresan All Rights Reserved -- Copyright notice by Blog Copyright