Tyska barnböcker 5 Barnböcker i DDR Tyska barnböcker Barnböcker i DDR Tyska barnböcker 2 Barnböcker i DDR Tyska barnböcker 3 Barnböcker i DDR Tyska barnböcker 4 Barnböcker i DDR

Sista inlägget om böcker i DDR, jag lovar! Jag vill bara visa hur smart de gjort med möjligheten att bläddra i dåtidens barnböcker. Man valde boken man ville läsa och kunde sen bläddra i den digitalt. Jag tittade väl inte särskilt noga i dem, men visst reagerar man lite över den där framsidan med stridsvagnen!?

Jag kan verkligen se vilken total kalabalik det skulle bli i kulturvärlden i Sverige om en bok med liknande framsida publicerades i dag :). Jag undrar på vilket sätt man i DDR reglerade och styrde barnböckerna. Vad ansåg man vara ok och varför/varför inte? Det verkar ju varit en himla spridning hursomhelst, från små gulliga djur i ett hus med halmtak till ungar som kör stridsvagn!