cafeskriva 1 Café Skriva på Bokmässan

Igår i affären hörde jag följande:

– Ja, vi åker inte i år. Vi brukar ju åka vaaarje år, men i år bestämde vi oss för att hoppa över.

Var på vippen att hoppa in där och deklarera att precis så är det för mig också, jag brukar verkligen åka varje år. Att jag inte åker i år har inget att göra med bojkotten av mässan och debatten kring det. Jag har faktiskt inte ens tänkt till och tagit ställning. Men jag kände redan förra året att mässan istället för att vara inspirerande, bara tryckte på mig rent fysiskt. Hur många bokmässor kan jag ha varit på? 10-15 kanske. Jag älskar det och förra året hade inte blivit så bra som det blev om jag inte hade fått assistera Kerstin på Skrivarpodden och på så vis få en uppgift under mässan istället för att bara gå och vallas med alla andra.

Sen är en anledning till att jag inte åker att någon ju måste jobba på alla bibliotek under helgen 🙂 Jag är en av dem!

Men ni som är på mässan och är skrivintresserade får inte missa det nya området Café Skriva. Där finns bland annat Skrivarpodden och där skulle jag definitivt ha hängt om jag hade varit på plats.