Det spelar såklart ingen roll hur många böcker jag läser – eller? Är antalet lästa böcker ett sätt att ta tempen på typ mitt liv? Vad betyder det då om jag läst mycket, att jag haft balans nog i livet att kunna ta mig tid? Och vad betyder det om jag läst lite, att allt är kaos?

Faktum är att vid den här tiden förra året hade jag läst 28 böcker. I år har jag läst 12. Det är inte ens hälften! Det säger helt klart att något har kommit in och stört mitt vanliga lästempo och det krävs inga djupare analyser för att förstå att det är kurslitteraturen som bär skulden. Eller nu ska jag inte vara sån, det är såklart superintressant att läsa kurslitteratur, men det är knappast samma sak som att läsa en bok. Jag menar stannar en bra vetenskaplig rapport kvar i en som en bra bok?

Som student måste man ju gå in med inställningen att kurslitteraturen stannar kvar, annars vore det ju rätt poänglöst, men jag menar stannar det verkligen kvar som en bra bok? Det kanske skramlar ner i något kunskapsarkiv inom en, men det gör väl sällan en tur runt hela kroppen, förbi hjärtat och berör några känslor på vägen. Eller jag har kanske fel nu, kurslitteratur kanske visst har berört mina känslor, jag kan ha blivit irriterad, arg och frustrerad. Det kanske beror på vilket ämne man studerar förresten och vilka rapporter man läser. Kanske att jag blivit lite småglad någon gång när jag läst om bokens historia, bara för att det är så nördigt intressant.

Jag svamlar, ville bara ta tempen på mitt läsår och den är uppenbarligen ganska ljum.