museum basel Natt på Basels muséerI natt är det ”Museums nacht” i Basel. Och jag har anledning att önska mig dit, inte bara för att jag gillar Basel som stad, jag hyser även mycket varma känslor för ett av stadens museum. Jag har besökt det två gånger och klyschigt jag vet, men jag har verkligen känt mig som ett barn. Förr kallades det “Puppenhausmuseum” men jag tror att det numera heter Spielzeug Welten Museum. När man kliver in där är man plötsligt i teddybjörnarnas värld, i dockornas och leksakernas land. Det är magi!

Så i kväll och natt lever Basels muséer upp. Man betalar ca 20 euro för tillgång till 42 kulturinstitutioner, 5 klubbar och en del publik transport.

Suck, vad jag kan sakna kulturlivet från kontinenten, själv måste jag i helgen sätta sprätt på en biocheck som går ut och kan ju välja bland de ca 10 filmer som SF väljer att visa det svenska folket just nu.

Ps. Gå in på muséets hemsida via länken ovan och lyssna på den sköna visan om björnar!

Bildkälla