DSC05200 red Upploppet med sikte på Korsika!

Det är nu bara en dryg månad kvar av den första terminen och än så länge känns det väldigt bra. De senaste månaderna har jag verkligen kickat igång studiehjärnan, fått upp pluggflåset och insett hur mycket jag saknat att tänka så som man tänker när man pluggar. Det är en stor tillfredsställelse. Sen får det ta den tid det tar, jag har absolut inte bråttom.

Men nu när våren kommer känner jag mig trött. Terminen har varit fullknökad även av andra saker och det är så skönt att det är upploppet nu. Det återstår lite mer att läsa, några föreläsningar och en hemtenta och sen…au revoir, je m’en vais en Corse!

Ja, för typ dan efter hemtentan är inlämnad reser jag till Korsika. Och den resan har, till min stora förtjusning, inneburit att vi har bytt hemspråk till franska här hemma! Vi pratar franska, messar på franska och sjunger ibland fåniga sånger på franska 🙂 I början var det riktigt deppigt. Jag har ju en gång i tiden pratat så pass bra franska att när en kompis, som var lärare i franska som andra språk, träffade mig för första gången, inte förstod att jag inte hade franska som modersmål förrän vi pratat i ungefär en timme. Ah, man får väl skryta lite! 🙂

Närå, jag pratade absolut inte perfekt franska, men jag pratade riktigt bra. Men nu är det många år sen jag använde franskan aktivt och det är så trist att upptäcka allt som glömts bort, hur jag tvekar inför minsta lilla uttryck. Men nu börjar vi bli varma i kläderna och det ser åtminstone ut som vi kommer behärska en hyfsad franska, även om jag verkligen får hålla mig för skratt när sambon pratar ibland, haha!