Om man tänker i lite “På spåret-termer” undrar vi just nu: Vart f-n är vi på väg? Vi bytte just tåg i danska Fredricia för att åka vidare mot Köpenhamn men efter en kort stund blev det signalfel, vi stod stilla ett tag och började sedan att åka tillbaka. Ackompanjerat av information på danska vilket ingen av oss förstod ett dugg av. Men vi kan ta den här resan lite mer från början…

DSC00555 900 Vart (f n) är vi på väg?

Igår när vi skulle resa vaknade jag och hade förskonats med lite mer energi. Dock fortfarande sjukdomsstatus på mig. Konstigt nog upplevde jag gårdagens 12-timmars resa helt okej. Jag befann mig som i ett töcken och slumrade en hel del. Klämde de sista sidorna i Den hemliga historien (mer om det sen) och slumrade lite till.

DSC00561 900 Vart (f n) är vi på väg?

Efter ett tågbyte i Schweiz kom vi fram till Basel där vi skulle ta tåget vidare mot norra Tyskland. Det märktes att det vara Alla hjärtans-dag på blommor….

DSC00560 900 Vart (f n) är vi på väg?

…och bakelser. Jag köpte med glass som färdkost. Det enda som har kunnat lindra mitt halsont de senaste dagarna.

DSC00562 900 Vart (f n) är vi på väg?

Det märktes även att det är karnevaltider. Tyvärr hade vi inte möjlighet att gå den här gången.

DSC00558 900 Vart (f n) är vi på väg?

Några karnevalgubbar.

DSC00564 900 Vart (f n) är vi på väg?

När man åker tåg i Schweiz och Tyskland blir man påmind om forna tiders tågservice som inte längre existerar i Sverige, typ kioskvagnar och städare! Som städar tåget under resans gång vilket ju är så behövligt och så trevligt särskilt v.g. tågtoaletterna. I Hamburg missade vi vår anslutning till Flensburg med några ynka minuter.

DSC00569 900 Vart (f n) är vi på väg?

När vi väl kom fram till Flensburg samlade jag mina sista krafter och hängde med till ett bryggeri för middag. Flensburg verkade vara en mysig och fin stad, tyvärr hann vi inte se så mycket.

DSC00563 900 Vart (f n) är vi på väg?

I morse tog jag mig en titt på tågstationen efter barnböcker på tyska. Har blivit lite peppad efter att jag läste Heidi och förstod så mycket. Hittade dock bara massa påskböcker som hade för lite text.

DSC00583 900 Vart (f n) är vi på väg?

Resan går vidare genom ett soligt Danmark och trots att vi åkte tillbaka verkar det som att vi är på väg(!) Vi har i alla fall passerat Stora Bält-bron. De danska tågen får ett pluspoäng för att de erbjuder fri wifi :). Restid kvar är ca 8 timmar. Jag ska kurera mig med chokladcroissant och te.